divendres, 15 de maig del 2009

Córrer l'andola: Com sona l'ESO a Dénia



He de confessar que no coneixia aquest interessant projecte d'agermanament musical que ja va per la seva desena edició. Ara que he vist com, des del dimecres, Dénia s'ha omplert amb més de mil joves puc dir que es tracta d'una iniciativa certament extraordinària que devem a la il·lusió i l'esforç d'un grapat de professors d'IES d'arreu dels Països Catalans.

Quatre dies farcits d'assajos, improvisacions, actuacions, coneixences... que van tenir anit un dels moments culminants amb l'estrena al port de Dénia del concert plurifocal Diana. Naumàquia a la ciutat portuària de Dénia, composat especialment per a aquesta trobada pel músic avantguardista valencià Llorenç Barber. Un grandiós esclat sonor de sons melòdics, percussions, xiulets, llums..., un estol de barques carregades de música que ompliren la dàrsena deniera de sorpresa, lirisme i sensualitat.

I aquesta nit, una altra fita, l'actuació de la Gossa Sorda, acompanyat de la banda i el cor de la trobada que tindrà com a punt culminant l'estrena de la cançó "A l'ombra del Montgó".

Esdeveniments com aquests renoven la meva il·lusió amb l'ensenyament i la meva esperança amb el país.