dimarts, 23 de març del 2010

Ara, fem-nos mereixedors del trosset de Pep que cadascú portem al cor


(L'amic Pep a l'inici de la seva darrera actuació amb la Romàntica del Saladar. Xàbia, febrer de 2010)


Aquest és el text que vaig llegir en l'acte del seu acomiadament:

Vull creure que parle per tots vosaltres, amigues i amics. I l’única manera que trobe de fer-ho és des del més endins de mi i, a la vegada, des del convenciment que les meues poques paraules seran ajudades per les que bateguen a dins de tots els que ens hem ajuntat aquí per Pep Bas.

Primer diré que trobem a faltar, rabiosament, la seua càlida companyia. Perquè amb Pep era fàcil trobar la força per acarar la vida, l’obertura per gojar-la, el conhort si et feia falta.

Pep era bondadós per damunt de tot, per això es mantenia ferm en els seus ideals i, a la vegada, era capaç d’adaptar-se als dels altres, de fer pinya, de respectar qualsevol altra posició, per diferent que fóra de la d’ell, si naixia de la sinceritat.

Pep podia ser bondadós perquè era una persona coratjosa, que feia front a la vida amb generositat, sense pors: obert a tots.

Pep ha viscut amb dignitat, conreant l’amor i el compromís amb el seu poble, amb el seu país, amb la seua llengua; solidari amb tots els que han sofert qualsevol tipus d’opressió, d’injustícia; fidel al record dels que, abans que ell, mantingueren els mateixos ideals.

Pep ha sabut buscar els amagatalls de la felicitat, fruir-la al mateix temps que la compartia, l’ha sabuda trobar en el seu treball d’educador, en la seua afecció i dedicació a la terra, a la música, als amics i, sobretot, a la seva família.

Pep ha estat un exemple per a molts, una guia que ens aconduïa sempre cap a la llibertat.

Cada nit la negror s’omple de petits estels magnànims, la major part d’ells apagats ja des de fa temps però que, tanmateix, semblen guardar-nos l’esperança en un nou dia. També Pep ha aconseguit deixar a dins del cor de cadascun dels que l’hem conegut i estimat una llum magnànima que ens acompanyarà per sempre.

Maria Jesús, Noa, Olímpia, germana i germans, familiars..., des del nostre dol, que és tan immens com esquifit al costat del vostre, volem acompanyar-vos en el sentiment

 
  Podeu deixar la vostra dedicatòria-homenatge a Pep a la pàgina especial que ha habilitat la Romàntica del Saladar