dimecres, 23 de maig del 2012

Afinitats electives: Leopold Pomés, tan emigmàtic com polifacètic



   El fotògraf i publicista Leopold Pomés (Barcelona, 1931) és segurament un dels artistes  més coneguts i polifacètics dels panorama audio-visual al nostre país. Segurament la seva faceta més coneguda sigui las publicitària i la relacionada amb els espectacles de masses: els seus treballs per a Freixenet, per al mundial de Barcelona (1982) o les olimpíades (1992). 
   Tanmateix allò que a mi més m'interessa és el treball fotogràfic de caire creatiu: De formació autodidàctica, Pomés s'hi dedica a la fotografia des de ben jove, la seva primera exposició, a Barcelona, la va realitzar amb només 24 anys. M'interessa aquell estil influït inicialment pel grup Dau al set que produeix unes imatges sempre amb un tel enigmàtic i a la vegada lligades a la quotidianitat - amb especial atenció als retrats,  però també a les escenes de carrer o als espectacles folklòrics que marquen una època, .


2 comentaris:

Ilde Leyda ha dit...

Des que vinc seguint el teu blog, molt rarament puges res que no m´interesse, res que no trobe escollit amb molt bon gust, amb un gust, en realitat, exquisit, si és que aquest adjectiu no ha caigut d´uns anys ençà en algo així com el descrèdit. Siga com siga, plaer i il.lustració quasi diaris.
Tanmateix, per a quan un nou llibre teu? No sabria dir-te si es tracta d´un consell, que, és clar, no sóc qui per a donar-te, o, més aviat i el que és més probable, simple, burdament, d´egoisme de lector.

Carles Mulet Grimalt ha dit...

Les teues paraules em dones ànim. I les valore molt perquè valore la teua sensibilitat. El llibre..., ja m'agradaria.... Cal fer gestions i tenir sort. Ho intentarem!